Oma Dieetti – Tietoa ja Keinoja Hyvinvointiin
Soita 0400 565256

Oikea ruokavalio ja säännöllinen kuntoilu ovat laihduttajalle kaksi tärkeintä seikkaa onnistuakseen. Paljon on puhuttu ruokavaliosta ja yhtä paljon on kokeiltu eri menetelmiä vuosien mittaan. Muutamat seikat toistuvat kuitenkin melkein jokaisessa tutkinnassa.

I'm on diet #1
Creative Commons License photo credit: FLOODkOFF

Ensinnäkin ravinnon määrä on oltava pienempi kuin vuorokauden aikana kulutettua energiaa. Tämä voi vaikuttaa yksinkertaiselta mutta paras tapa yrittää muuttaa koko elämäntapaa. Muuten on suuri riski että muutaman päivän kuluttua syönti tavat ovat ihan niin kuin ennen.

On vaikeaa tarkkaan määritellä kuinka paljon pitäisi vähentää kalorinkulutusta. Se nimittäin riippuu monesta eri tekijästä, esim. ikä, paino ja sukupuoli. Keskimäärin voisi sanoa että jos pystyt dieetistä vähentää 500–1000 kcal päivässä niin paino laskee noin puolesta kilosta kiloon viikossa.

Tällainen painonpudotus on kaiken tavoin ihan hyvä. Muista myös että tämä on saavutettu ainoastaan muuttamalla ruokavaliota. Jos tähän lisäät säännöllistä kuntoilua, niin kalorin poltto lisääntyy ja pudotat painoa nopeammin.

Riippuen siitä kuinka paljon olet syönyt ennen kalorimäärän laskemista, niin hyvä sääntö on että kokonaiskalorimäärä vuorokaudessa pitäisi olla noin 1200 – 1500 kcal. Tämä ei ole mahdollista jos sinulla on fyysinen raskas työ. Jos kalorimäärä menee alle tämän rajan, niin puhutaan myös erittäin niukkaenergiasta ruokavaliosta, tai ENE dieetistä.

Laihduttajan ruokavalio pitäisi aina olla monipuolinen ja sisältää mahdollisimman paljon meille välttämättömiä ravintoaineita. Tämä on erittäin vaikeaa perusruoilla, ja se on tärkeä syy siihen että kaiken maailman dieetit ovat ilmestyneet markkinoille.

Leave a Reply

Yhteydet

Website: http://www.omadieetti.fi
Email: info@omadieetti.fi

Google Plus